Bez riječi o ostavci
395

Hadžibegić objasnio zašto je Hadžiahmetović šutirao penal i priznao da je situacija bezizlazna

H. H.
Faruk Hadžibegić (Foto: Screenshot) (Foto: EPA-EFE)
Faruk Hadžibegić (Foto: Screenshot) (Foto: EPA-EFE)
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić preuzeo je odgovornost za poraz od Luksemburga rezultatom 2:0, ali nije govorio o tome da li će napustiti kormilo našeg tima.

Ogorčeni navijači sa tribina tražili su od Faruka Hadžibegića da podnese ostavku, ali o tome nije bilo govora.

"Teško je objasnit šta se desilo. Pustit ću svima da daju svoju viziju utakmice. Moja jedina odgovornost je da preuzmem odgovornost za sve. Mi smo sada došli u praktično izgubljenu situaciju. Moramo pobijediti sve do kraja kako bi se plasirali na EP, a na nama je da analiziramo zašto smo tako fizički pali", rekao je selektor nakon utakmice, koji je pokušao objasniti razloge slabe igre.

"U timu imamo igrača koji ne mogu igrati ono što smo zamislili. Bilo je i povreda, ali ne mogu objašnjavati sve i ne želim. Neka svako za sebe analizira razloge poraza."

Luksemburg je poveo u 4. minuti preko Borges Sanchesa, a prednost je povećao Sinani u 74. minuti za konačnih 2:0.

Treba istaći da je BiH promašila i penal u 56. minuti kada je Amir Hadžiahmetović loptu poslao preko gola, a selektor je objasnio zašto je nogometaš Bešiktaša šutirao.

"To je dogovor između njega i Pjanića, Amir je uzeo i šutirao penal", izjavio je Hadžibegić za BHT 1.

Kvalifikacije se nastavljaju u septembru kada ćemo dočekati Lihtenštajn (11. septembar), a tri dana kasnije na gostujućem terenu igramo protiv Islanda kojeg smo u Zenici savladali 3:0.