Hit među bh. navijačima
296

Hadžibegić komičnom reakcijom nakon gola nasmijao gledaoce kraj TV ekrana

H. H.
Reakcija Hadžibegića nakon drugog gola (Foto: Screenshot / montaža)
Reakcija Hadžibegića nakon drugog gola (Foto: Screenshot / montaža)
Nogometna reprezentacija BiH na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj savladala je na Bilinom polju Island rezultatom 3:0, a bio je to sjajan povratnički debi selektora Faruka Hadžibegića čija je reakcija prilikom drugog gola nasmijala brojne gledaoce kraj TV ekrana.

Strijelac dva pogotka za Zmajeve bio je Rade Krunić, dok se u strijelce upisao i Amar Dedić, a kada je u 39. minuti veznjak Milana zatesao mrežu Islanda, Hadžibegić nije mogao skriti oduševljenje.

Kamera ga je u tom trenutku fokusirala, a selektor je napravio komičan potez kojim je proslavio gol, te je očekivano postao hit na društvenim mrežama.

Foto: Društvene mreže
Foto: Društvene mreže

Hadžibegićevu reakciju pogledajte ovdje.

Utakmica protiv Islanda je ujedno bila i prva za Hadžibegića na mjestu selektora naše reprezentacije u novom mandatu. Ovo je ujedno bio i njegov povratak u reprezentaciju BiH koju je u prvom mandatu vodio od marta do oktobra 1999. godine.

Selektor nije krio zadovoljstvo, ali vremena za slavlje nema mnogo s obzirom da već u nedjelju u Bratislavi gostujemo Slovačkoj i imat ćemo priliku da eventualnim dobrim rezultatom već sada steknemo kapitalnu bodovnu zalihu pred nastavak kvalifikacija u junu.

Podsjećamo, BiH je smještena u grupu s Portugalom, Slovačkom, Luksemburgom, Islandom i Lihtenštajnom.