Drugi dan priprema
23

Hadžiahmetović: Švicarci igraju u vrhunskim klubovima i ligama

FENA
Amir Hadžiahmetović (Foto: FENA)
Amir Hadžiahmetović (Foto: FENA)
Drugog dana priprema u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici za nastupajuće mečeve, u petak protiv Švicarske u Zenici te u utorak protv Rumunije u gostima, pred večerašnji trening novinarima su o atmosferi u našem timu govorili Amir Hadžiahmetović i golman Nemanja Trkulja.

"Svi smo tu, a atmosfera je dobra, standardno, kako to i jeste kada ekipa dobija. Imamo nekoliko igrača s manjim problemima, ali nije niko ozbiljnije povrijeđen. Tako da se nadamo da će svi biti spremni za obje utakmice", kaže Hadžiahmetović.

I on je u proteklih već godinu dana vukao neugodnu povredu, ali sada je, kaže, potpuno spreman.

"Odigrao sam nekoliko utakmica za U21 tim u Turskoj. Sve je kako treba", kaže Hadžiahmetović.

Što se tiče prvog rivala, Švicarske, koja nas je pobijedila na svom terenu, Hadžiahmetović ističe kako ga čudi da naši gosti nemaju bolje rezultate, s obzirom na kvalitet igrača i imena klubova u kojima igraju.

"Imaju kvalitetnu ekipu, a njihovi igrači igraju u vrhunskim ligama i ekipama. Vjerujte mi da neće biti lako, ali mi ćemo dati sve od sebe da pobijedimo", poručuje Hadžiahmetović, koji priželjkuje šest bodova iz naredna dva susreta, koja bi im, narednog mjeseca, osigurala mirniji put u Portugal.

Trkulja će, umjesto povrijeđenog Azira Muminovića koji je branio u prvom meču protiv Švicaraca, pokušati sačuvati mrežu.

"Što je najvažnije, svi smo na okupu. Ovo je ekipa koja je počela i iznijela i najveći teret kvalifikacija. To jedinstvo koje imamo drži nas i dan-danas i na osnovu toga postižemo rezultate kakve postižemo. Ja se nadam da i u petak rezultat neće izostati, da će ova ekipa dati svoj maksimum i izboriti rezultat kakav svi očekujemo. Koji će nam u narednom periodu, sigurno, olakšati neke stvari, a svima vama, koji dolazite tu zbog nas, pokazati da ova ekipa može puno. I u prethodnom je periodu pokazala da se može nositi sa svakim, da li ovdje ili kada odemo u goste", kaže Trkulja.

Rezultat dobrih igara tima i pojedinaca, ističe Trkulja, je i prebacivanje u A tim, kod selektora Roberta Prosinečkog, mladih reprezentativaca Darka Todorovića i Eldara Čivića.

"I Gojak, koji je bio član A selekcije, pokazuju kvalitet koji je selektor A selekcije prepoznao. I s razlogom su tamo. Vjeruje da će dobiti i svoju minutažu te da će opravdati taj poziv i očekivanja selektora", ističe Trkulja.

Sutra u našem taboru neće biti medijskih aktivnosti, a novo obraćanje novinarima zakazali su za četvrtak, u 16 sati, kada će održati zvaničnu pres-konferenciju pred utakmicu.

Amer Gojak trenira po posebnom programu, a Nikola Dujković je došao na pripreme, ali je zbog povrede otišao kući.