Peh bh. veznjaka
38

Hadžiahmetović postigao nesvakidašnji autogol u remiju Konyaspora i Trabzonspora

N. K.
Trenutak kada je Hadžiahmetovića pogodila lopta u glavu (Foto: Screenshot)
Trenutak kada je Hadžiahmetovića pogodila lopta u glavu (Foto: Screenshot)
Nogometaši Konyaspora i Trabzonspora podijelili su bodove u Konyi u okviru 6. kola turske Super lige odigravši neriješeno 2:2, a meč je obilježio nesvakidašnji autogol Amira Hadžiahmetovića.

Gosti su već u prvoj minuti meča došli u vodstvo preko Corneliusa, ali su od osme minute igrali s igračem manje nakon isključenja Huge. U 20. minuti Konyaspor je izjednačio preko Cekicija te je 1:1 bio rezultat prvog poluvremena.

Sjajni Cekici je u prvoj minuti nastavka meča preokrenuo rezultat i činilo se kako će se Trabzonspor teško vratiti u meč s igračem manje.

Međutim, u 76. minuti nakon nespretne reakcije defanzivca Konyaspora lopta je pogodila u glavu Hadžiahmetovića i odbila se pravo u mrežu domaćeg gola pored nemoćnog Ibrahima Šehića. Bio je to ujedno pogodak i za konačnih 2:2.

Osim, Hadžiahmetovića i Šehića, za domaću ekipu je posljednjih 15 minuta igrao i Amar Rahmanović, dok Marin Aničić nije ulazio u igru.

Konyaspor se nalazi na šestom mjestu Super lige te u sljedećem kolu gostuje Kasimpaši. S druge strane, Trabzonspor je na diobi prvog mjesta s Bešiktašem.