Ima i san sa Zmajevima
38

Hadžiahmetović najavio iskorak u karijeri, ali pokazao poštovanje klubu: Želim da Konya zaradi

K. H.
Amir Hadžiahmetović
Amir Hadžiahmetović
Bh. nogometni reprezentativac Amir Hadžiahmetović igra u sjajnoj formi u finišu sezone u turskoj Superligi, a u intervjuu za tamošnje medije kaže da mu je san nastaviti karijeru u nekoj od Liga petice, odnosno u Engleskoj, Njemačkoj, Francuskoj, Španiji ili Italiji.

U velikom intervjuu za turski list Tff Hadžiahmetović je na početku razgovora govorio o svojoj životnoj priči, odnosno o tome kako je, iako je rođen u Danskoj, na kraju zaigrao za reprezentaciju BiH. Do 12 godine je živio u Danskoj, a onda se s porodicom vratio u BiH i iako je on još uvijek u Turskoj, njegovi su ostali u BiH.

Dalje je govorio u prilagođavanju na život u Bosni te treniranju u omladinskim selekcijama Željezničara, a na pitanje o svojoj budućnosti, što je svakako najinteresantniji dio njegovo intervjua, rekao je da karijeru želi nastaviti u nekoj od Liga petice. Prvenstveno kaže kako je novi ugovor potpisao iz razloga što Konyasporu želi donijeti profit.

"Samo želim da kad odem iz kluba, Konyaspor zaradi od mene. To je glavni razlog zašto sam potpisao novi trogodišnji ugovor. Ovo je klub koji me učinio igračem i moram da ga poštujem. Ovdje sam postao bolji nogometaš i bolja osoba. Jedino pošteno je da klub unovči moj transfer. Ne želim ići kao slobodan igrač", priznao je Amir i dodao:

"Jako volim ljude u Konji. Usrećuju me gdje god idem, puni su poštovanja. Moj život u Konji je stvarno miran. Pokušavam se koncentrirati na nogomet, a najviše vremena provodim na treningu ili družeći sa svojim saigračima."

O planovima u nastavku karijere, Hadžiahmetović je rekao da je jedan vezan za reprezetnaciju BiH, a drugi za klupski nogomet.

"Ima još toliko toga što želim postići u svojoj karijeri. Nadam se da će moj sljedeći korak biti igranje u jednoj od najjačih pet liga u Evropi. Imam i veliki san o reprezentaciji Bosne i Hercegovine, a to je otići na Evropsko ili Svjetsko prvenstvo", kaže Hadžiahmetović.