Prijateljski meč
48

Hadžiahmetović i Menalo složni: Nismo razočarali protiv Kostarike

H. H.
Hadžiahmetović je odigrao svih 90 minuta protiv Kostarike (Foto: NS BiH)
Hadžiahmetović je odigrao svih 90 minuta protiv Kostarike (Foto: NS BiH)
Amir Hadžiahmetović bio je jedan od najboljih pojedinaca u prijeteljskom duelu nogometne reprezentacije BiH i Kostarike (0:0), a veznjak Konyaspora smatra da je meč bio zahtjevan, te ističe da su igrači već fokusirani na susret s Francuskom.

Hadžiahmetović je jedan od igrača koji je proveo svih 90 minuta na susretu protiv Kostarike.

"Utakmica sa Kostarikom je bila zahtjevna, ali moramo biti svjesni da nismo igrali protiv loše reprezentacije. Naprotiv, Kostarika je veoma dobra ekipa. Mi smo nastupili sa igračima koji nemaju veliku minutažu i smatram da smo sasvim solidno odradili posao, naročito ako se uzme u obzir činjenica da smo prvi put igrali u ovom sastavu i da smo odradili malo treninga zajedno. Žao nam je što nismo pobijedili, ali ni ovako nije bilo loše."

Bh. veznjak se osvrnuo i na susret sa aktuelnim svjetskim prvacima Francuzima koji je na programu u srijedu na Grbavici.

"Slijedi meč sa Francuskom i fokusirani smo na to da se što bolje spremimo. U takvim utakmicama se nikad ne zna šta možemo da očekujemo. Niko nije mislio ni da će Ukrajina igrati neriješeno sa njima. Mi ćemo dati sve od sebe da napravimo što bolji rezultat i nadam se da ćemo ostati neporaženi u tom susretu", kazao je Hadžiahmetović.

Luka Menalo (Foto: NS BiH)
Luka Menalo (Foto: NS BiH)

Nakon američke turneje iz 2018. i utakmica sa SAD-om i Meksikom, Luka Menalo je sinoć protiv Kostarike odigrao svoj treći meč u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine.

"Nakon tri godine ponovo sam nastupio za reprezentaciju i sretan sam zbog toga. Naravno, bilo bi mi još draže da smo pobijedili. Možda nismo u potpunosti ispunili očekivanja koja su postavljena pred nas, ali smatram da nismo ni razočarali. Utakmica je bila tvrda, teška i borbena, kao da se radilo o takmičarskom a ne prijateljskom meču. Kad se sve sumira, smatram da možemo biti zadovoljni odrađenim", kazao je Menalo i dodao:

"Kostarika je također ostavila dobar utisak. Nisu loša reprezentacija i na kraju krajeva ispred nas su na FIFA rang listi. Sudjelovali su na Svjetskom prvenstvu. Nismo uspjeli da stvorimo pravu priliku za pogodak, ali smatram da smo u ostalim segmentima igre bili sasvim korektni", kazao je nogometaš Rijeke.