Premijer liga BiH
95

Hadžanović protiv Tuzle očekuje bodove: U prethodnim susretima nismo imali sreće

Klix.ba
Adis Hadžanović (Foto: FK Olimpik)
Adis Hadžanović (Foto: FK Olimpik)
Nogometaši Olimpika će u nedjelju odmjeriti snage sa ekipom Tuzla Cityja u petom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Vukovi su nakon poraza od Krupe, imali dosta vremena za pripremu ove utakmice, s obzirom na to da je utakmica protiv aktuelnog prvaka Sarajeva odgođena.

Adis Hadžanović, veznjak tima sa Otoke, kaže kako je ekipa vrijedno radila u prethodnom periodu, a da je fokus bio na pripremu duela sa Tuzlacima.

"Poslije svih ovih rezultata i svega što se dešavalo, momci rade dobro. Spremali smo se za ovu utakmicu sve vrijeme i znamo otprilike šta nas čeka, s obzirom na to da je Tuzla City posljednje dvije utakmice igrala dobro. Mi ranije nismo imali sreće, neke stvari nam se nisu poklopile, ali spremni smo za utakmicu u nedjelju i probat ćemo iskoristiti prilike koje nam se ukažu", rekao je Hadžanović.

Olimpik je doživio tri poraza, ali u svakoj utakmici to je bilo minimalnim rezultatom, a u svakom susretu vaš tim je bio ravnopravan protivnik.

"Od ove tri utakmice, mi smo minimalno zaslužili šest bodova. Prvu utakmicu nismo imali sreće, primili smo pogodak u 81. minuti od Zrinjskog. Protiv Širokog Brijega se može reći da je bilo nešto slabije naše izdanje. U utakmici sa Krupom definitvno nismo imali sreće, propustili smo priliku da izjednačimo rezultat, ali šta da se radi. Ide nam nova utakmica i mi očekujemo da dođemo do prvih bodova", istaknuo je Hadžanović.

Tuzla City je pružila dobre partije u prethodna dva kola protiv Sarajeva i Mladosti.

"Ekipa Tuzle je uvijek dobra, svake godine je sve bolja i bolja. S obzirom na to da sam ja došao iz tog kluba, općenito znam kako se tamo radi i kako stvari stoje. Ta će ekipa svake godine biti sve jača, pa tako i ove sezone. U nedjelju nas očekuje teška utakmica, jer će oni sigurno ići na pobjedu, a i mi idemo da osvojimo bod(ove). Olimpik je sigurno u prethodna tri kola zaslužio da ima koji bod, pa ćemo vidjeti šta će sada bit", istaknuo je Hadžanović.

S obzriom na to da ste stigli upravo iu Tuzle na Otoku, gdje vidite prednost vašeg trenutnog tima?

"Ako budemo svi zajedno kao ekipa radili, to su najbolje šanse protiv njih. Mi moramo biti agresivni, moraju svi igrači dati maksimum, a ne samo pojedinci. Svi moramo zajedno raditi, kako bismo došli do bodova u ovom duelu", rekao je Hadažnović.

Susret Tuzla Cityja i Olimpika igra se u nedjelju na stadionu Tušanj sa početkom od 17:00 sati.