Poput amatera
26

Haalandov snimak u "ševi" je apsolutni hit: Boljeg strijelca, a lošijeg nogometaša svijet nije vidio

H. H.
Haaland se mučio pri svakom kontaktu s loptom (Foto: Screenshot)
Haaland se mučio pri svakom kontaktu s loptom (Foto: Screenshot)
Snimak Erlinga Haalanda dok su nogometaši Manchester Cityja igrali "ševe" na zagrijavanju postao je hit na društvenim mrežama i mnogi su ostali zapanjeni onim što su vidjeli.
Poznato je da norveški napadač nije baš tehnički potkovan, ali na snimku je djelovao toliko nezgrapno i ispod svakog tehničkog nivoa, da su se brojni korisnici na Twitteru složili s bivšim kapitenom Manchester Uniteda Royom Keaneom koji je poručio da je Haaland na nivou igrača iz četvrte lige.

"Veoma loše. Njegova ukupna igra je veoma slaba. Ispred gola je najbolji na svijetu, ali ukupno je to veoma loše. Njegova igra je na nivou igrača iz naše četvrte lige. Mora to popraviti kroz iduće godine i popravit će. Međutim, mora na tome što prije raditi", rekao je Keane.

Video Haalandovih dodavanja u "ševi" izazvao je debatu na društvenim mrežama i mnogi su podržali stavove legendarnog Irca.

"Roy Keane je bio u pravu kada je rekao da je igrač četvrte lige kada ne zabija", "odličan golgeter, loš nogometaš", "dodaje kao golman", "zamislite da ste napadač Premier lige 1,90 m. sa nula tehničkih vještina" i "Haaland je definicija zašto su Zlatna kopačka i Zlatna lopta dvije vrlo različite nagrade" neki su od komentara koji se mogu pročitati na društvenim mrežama.

Haaland, koji je pet utakmica zaredom bez gola, trenutno je prvi strijelac engleske lige sa 18 pogodaka.