Ništa od Eura
10

Haaland se razočarao nakon poraza od Srbije: Ne želim psovati, ali nismo dobri

K. H.
Haaland u duelu s igračima Srbije (Foto: EPA-EFE)
Haaland u duelu s igračima Srbije (Foto: EPA-EFE)
Prva zvijezda nogometne reprezentacije Norveške Erling Haaland bio je vrlo razočaran nakon poraza njegove ekipe od Srbije rezultatom 2:1 kojim su završili učešće u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine.
Srbija je tokom svih 120 minuta bila bolja od Norveške, gosti su prije pogodaka promašili ogroman broj prilika, a na kraju je heroj bio Sergej Milinković-Savić koji je donio pobjedu Orlovima i plasman u finale baraža.

Najbolji igrač reprezentacije Norveške i napadač Borussije Dortmund Erling Haaland nakon meča je bio vrlo ljut zbog prvenstveno loše igre njegove ekipe, a samim tim i poraza.

"Ne želim psovati, ali ovo je bilo vrlo nezgodno... Imali smo fantastičnu šansu da se plasiramo na Evropsko prvenstvo, ali jednostavno nismo bili dovoljno dobri. Ono što mogu reći je da se nadam da ćemo u budućnosti uspjeti otići na neko veliko takmičenje", rekao je Haaland za norvešku državnu televiziju nakon utakmice.

Srbija će meč za Evropsko prvenstvo igrati protiv Škotske u Beogradu, a pobjednik će igrati u grupi D Evropskog prvenstva s Hrvatskom, Engleskom i Češkom.