Sretan je, ali...
9

Haaland ostavlja prostor za odlazak iz Cityja: Nikad ne znaš šta budućnost donosi

N. K.
Erling Haaland (Foto: EPA-EFE)
Erling Haaland (Foto: EPA-EFE)
Norveški napadač Erling Haaland bio je na konferenciji za medije uoči večerašnje revanš utakmice osmine finala između Manchester Cityja i Kopenhagena gdje će ekipa Pepa Guardiole braniti prednost od 3:1 iz prvog susreta u Danskoj.
Novinari su Haalanda pitali o glasini da će 2025. potpisati za Real Madrid, iako njegov aktuelni ugovor s klubom iz Manchestera vrijedi do ljeta 2027. godine.
"Zaista sam sretan, posebno s ljudima kojima sam okružen, trenerom, direktorima, upravom... Reći ću nešto što će završiti na naslovnicama medija - nikad ne znaš šta budućnost donosi. Možete ovo napisati, ali morate napisati i sve što sam na početku rekao, a to je da sam sada sretan", odgovorio je Haaland.

Na pitanje o potpisivanju novog ugovora s Cityjem je rekao da je fokusiran na teren.

"Imamo puno utakmica. Prije dva dana je bio derbi s Unitedom, slijedi Liga prvaka, a u nedjelju igramo s Liverpoolom. Tako da se moram fokusirati na sve to", poručio je.

Inače, Haaland je ove sezone postigao 28 pogodaka uz šest asistencija u 31 utakmici, dok je prošle sezone bio strijelac 52 puta u 53 nastupa te je sa Cityjem osvojio Ligu prvaka, Premiership i FA Cup.