Raiola otkrio
17

Haaland imao ponude 12 klubova, agent ga zaštitio: Ja sam kriv, a on je sretan

K. H.
Erlinga Haalanda (Foto: EPA-EFE)
Erlinga Haalanda (Foto: EPA-EFE)
Menadžer Erlinga Haalanda koji je zvanično postao igrač Borussije Dortmund - Mino Raiola, otkrio je kako je ovaj Norvežanin imao ponude čak 12 klubova i da je na kraju lično odlučio karijeru nastaviti u Njemačkoj.

Raiola je rekao da se Manchester United jedino treba ljutit na njega, ukoliko su razočarani što nisu uspjeli osigurati potpis mladog napadača, otkrivši da je odlazak u Borussiju pravi potez za budućnost njegove karijere.

"Ako Manchester United želi nekoga okriviti, dobro, neka krive mene, ali moj igrač je sretan. On je donio odluku i mi smo prošli kroz normalan proces. Manchester United je s njim razgovarao i dopustili smo da se to desi jer poznaje Solskjaera, ali je izabrao Borussiju Dortmund jer osjeća da je to pravi korak u njegovoj karijeri", otkrio Raiola pa nastavio:

"Sretan sam jer ide u klub u koji je želio, a da je htio preći u Manchester United, moja dužnost bi bila odvesti ga tamo. Kada imate 19 godina, možda nije najpametnija odluka ići u Premiership, ponuda je bila dobra i uopšte nije stvar finansija, već samo o izboru puta kojim će krenuti", istakao je Riaola za Telegraph.

S druge strane, Raiola je za Sky Sports otkrio da je njegov klijent imao ponude Borussije Dortmund, Manchester United, ali i drugih deset klubova. Njegova odluka na kraju je bila Njemačka i prelazak u Borussiju Dortmund.

Bild tvrdi da je Haalandova godišnja plata u ugovoru koji važi do ljeta 2024. godine čak 8 miliona eura, a Gazzetta i Tuttosport su saznali koliko novca je Borussia odmah dala na ime transfera.

Salzburg je dobio samo 20 miliona eura koliko je iznosila otkupna klauzula Norvežanina, a Haalandov menadžer Mino Raiola je dobio 15, odnosno njegov otac Alf-Inge 10 miliona eura.