Iako su tu s ekipom
47

Haaland i De Bruyne nemaju pravo nastupa u finalu Svjetskog prvenstva zbog FIFA pravila

D. P.
De Bruyne nakon povratka (Foto: EPA-EFE)
De Bruyne nakon povratka (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Manchester Cityja izborili su finale Svjetskog klupskog prvenstva pobjedom nad Urawom rezultatom 3:0, a u finalu će biti lišeni usluga svoje dvije najveće zvijezde.

Erling Haaland i Kevin de Bruyne tek oporavljeni od povreda otputovali su u Saudijsku Arabiju gdje se igra Svjetsko klupsko prvenstvo. Nisu bili u kadru za polufinalni meč s Urawom, ali tu nije ni bilo potrebe jer je japanski tim savladan bez ikakvih problema.

Navijači su se nadali da će Haaland i De Bruyne zaigrati u finalu, makar u drugom poluvremenu ili neki manji dio utakmice jer su tek oporavljeni, no to neće biti slučaj zbog striktinih FIFA-inih pravila.

Iako se nije ni očekivalo da budu dugo na terenu, Haaland i De Bruyne neće igrati ni minut finala jer FIFA ne dozvoljava da se za finale registruju dodatni igrači u odnosu na one koji su bili u zapisniku za polufinale.

Sva 23 igrača moraju ostati ista kao i u polufinalu, a ove dvije zvijezde zamijenit će mladi Max Alleyne i Mahamadou Susoho.

De Bruyne se vratio treninzima nakon dugotrajne pauze, City je s euforijom podijelio inserte s njegovog povratka i treninga iz Saudijske Arabije, ali će navijači ostati uskraćeni za njegov nastup u finalu.

Podsjetimo, Manchester City će u borbi za prvi trofej svjetskog klupskog prvaka igrati protiv brazilskog Fluminensea u petak od 19 sati.