Neće u Holandiju
0

Guus Hiddink odbio klupu "oranja"

Totalsport
Trener ruske nogometne ekipe Anžija iz Mahačkale, Guus Hiddink, odbio je ponudu holandskog nogometnog saveza da preuzme vođenje reprezentacije nakon što je u srijedu Bert van Marwijk podnio ostavku.

Nakon što je Holandija 2010. godine bila viceprvak svijeta, ovog je ljeta upisala tri poraza u grupi B Europskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini, te na sramotan način otišla kući. Van Marwijk je u potpunosti izgubio kontrolu nad svojim "zvijezdama", te se nakon svega par dana odlučio na jedini logičan potez - ostavku.

Hiddink, koji je već vodio "oranje" na Euru 1996. godine, te do polufinala Svjetskog prvenstva dvije godine kasnije u Francuskoj, je odbio priliku za preuzimanje reprezentacije, jer se obvezao bogatom ruskom klubu.

"Nisam u mogućnosti naslijediti Van Marwijka. Dobio sam od vlasnika odriješite ruke i ne mogu jednostavno sada reći 'odlazim'", rekao je 65-godišnji Nizozemac.

"Iznenađen sam ostavkom Van Marwijka. Pogotovo brzinom kojom se sve to odigralo", prokomentirao je Hiddink.

Holandija, koja još uvijek traga za Marwijkovim nasljednikom, u septembru nastavlja s reprezentativnim obavezama kada počinju kvalifkacije za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.