Italija
0

Guus Hiddink od 2. januara trener Juventusa!

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Izgleda da će se ipak dogoditi smjena na trenerskoj klupi Juventusa. Talijanski izvori navode da je "posao s Hiddinkom okončan".

Juventus je imao razočaravajući kraj kalendarske 2010. godine. Nisu prošli u osminu finala Lige prvaka nakon što su u posljednjem ogledu grupe A poraženi od Bayerna na domaćem terenu 4-1.

U Seriji A su također u novembru i decembru bili u kontra ritmu, te trenutno za vodećim Interom zaostaju devet bodova. Inače, u zadnjih šest utakmica Juventus je upisao čak pet poraza.

Makar su čelnici govorili da je trener Ciro Ferrara siguran na svojoj poziciji, gdje je zasjeo krajem prošle sezone, ipak se takve izjave ne čine istinitima.

Svi talijanski mediji su potvrdili kako su 63-godišnji nizozemski trener Hiddink i Robert Bettega, tehnički direktor Juventusa, razgovarali i da su se dogovorili oko ispunjenja posla.

Hiddink je prošle sezone jedno vrijeme radio u Chelseaju s kojim je igrao finale Lige prvaka, a potom se vratio na mjesto selektora Rusije s kojom nije izborio plasman na Svjetsko prvenstvo 2010. godine.

Očekuje se skorašnja službena objava ovog posla.