Nogomet
0

Guidolin: Želio sam Pjanića u Udineseu, ali je bio preskup

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Trener Udinesea Francesco Guidolin smatra da njegov tim ne može biti konkurentan najboljim ekipama u Seriji A i kao primjer naveo podatak da je pokušao angažovati Bojana Krkića i Miralema Pjanića prije njihovog dolaska u Romu.

Četvrtoplasirana ekipa italijanskog prvenstva ne može se takmičiti sa moćnim i bogatim timovima u Italiji, a Guidolin vjeruje da Udinese još nije osigurao opstanak u Seriji A.

"Iskreno, ne vjerujem da možemo održati korak i ostati na ovoj poziciji", izjavio je trener Udinesea i dodao da su očekivanja navijača nerealna.

"Uvijek smo govorili da želimo 40 bodova i nadamo se da ćemo ih osvojiti što prije, a poslije ćemo vidjeti šta će biti dalje", dodao je Guidolin.

Udinese je prethodne sezone osvojio 4. mjesto na tabeli Serije A, a ove sezone za liderima prvenstva Juventusom i Laziom zaostaje samo jedan bod.

Međutim, prošlonedjeljni poraz od Parme (2-0) pokazao je da nigdje nema lagano osvojenih bodova u Italiji.

"U ovom trenutku mislim da kao trener moram pozvati na oprez i sagledati stvarne dimenzije ovog projekta. Ako naš tim ne izlazi na teren 's nožem među zubima' onda je naša ekipa ranjiva", rekao je Guidolin.

Kao ilustraciju nemoći Udinesea, Guidolin je naglasio i ovo.

"Pokušali smo da dovedemo Bojana Krkića, ali on nije želio doći u Udinese, već je otišao u Romu. Takođe smo razmišljali o Miralemu Pjaniću, ali je za nas bio preskup. Dovesti takvog igrača je nemoguća misija za Udinese", zaključio je Guidolin.

Udinese u petak u 20.45 sati na Friuliu dočekuje Romu u okviru 13. kola italijanske Serije A.