Incidentni Peruanac
0

VIDEO / Guerrero čeka kaznu za najbrutalniji prekršaj sezone

Totalsport
Incidentni peruanski nogometaš Paolo Guerrero ponovo je u subotu došao u centar pažnje u Njemačkoj. Napadač HSV-a je u 54. minuti dvoboja protiv Stuttgarta u 24. kolu Bundeslige brutalno startao na golmana gostiju Svena Ulreicha.

Guerrero je nemilosrdno, đonom pokosio čuvara mreže Švaba koji je, srećom, prošao bez povrede, a Peruanac je očekivano dobio direktni crveni karton. HSV je u tim trenucima već gubio s 3-0, a do kraja je s igračem manje primio još jedan gol. Iako bi i s njim na terenu, izgledno je, izgubili, u hamburškom su klubu bijesni na svoga napadača koji je, dojam je, namjerno išao povrijediti suparnika.

"Takvim postupcima Paolo šteti i sebii timu", poručio je kapiten HSV-a Heiko Westermann, a trener Thorsten Fink je dodao: "Guerrero nas je oštetio, sigurno ćemo ga interno kazniti". No, kaznit će Peruanca i Njemački nogometni savez.

"Iznenadilo bi me kad bi dobio manje od šest utakmica suspenzije", rekao je nekadašnji ugledni sudija Markus Merk za Bild koji piše da se radi o najbrutalnijem prekršaju ove sezone u Bundesligi.

Guerrero se u travnju 2010. "proslavio" kad je jednog navijača gađao bocom vode. Tada je prisilno pauzirao više sedmica, sada ga vjerovatno čeka ista priča.