Trener Cityja
32

Guardiola: Želio sam dovesti Maguirea, ali cijena mu nije bila realna

E. B.
Pep Guardiola (Foto: EPA-EFE)
Pep Guardiola (Foto: EPA-EFE)
Harry Maguire je, ipak, ovog ljeta ostao član Manchester Uniteda iako su mu mnogi na Old Traffordu već vidjeli leđa kada je stigla ponuda West Hama.
Iako je United pristao na ponudu od 40 miliona eura, Maguire nije želio preći u West Ham jer nije bio zadovoljan ponuđenom platom.

Činilo se da je West Ham bio jedini zainteresovani klub za nesretnog Maguirea koji je zbog svojih grešaka postao predmet šprdnje u Engleskoj, no Pep Guardiola je otkrio kako ga je želio dovesti u moćni Manchester City.


"Željeli smo dovesti Maguirea, ali nismo ga kupili jer ga nismo htjeli toliko platiti. Htjeli smo Cucurellu, ali nismo ga platiti. Htjeli smo Alexisa Sancheza, ali nismo ga platili. Platit ćemo ono što smatramo realnom cijenom", rekao je Guardiola uoči današnjeg duela protiv Newcastlea na konstataciju novinara da vlasnici ta dva kluba suludo troše milione eura na dovođenje igrača.

Guardiola nije precizirao da li je želio dovesti Maguirea ovog ljeta ili kada je prelazio iz Leicestera u Manchester United, ali bi svakako njegov prelazak u City izazvao mnogo pažnje.