Nogomet
3

Guardiola: Volio bih da se Toure vrati, ali znate kakva je situacija

Klix.ba
Pep Guardiola (Foto: EPA)
Pep Guardiola (Foto: EPA)
Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola izjavio je da bi volio pozvati Yayu Tourea za susret EFL Kupa protiv Uniteda, ali da ne vjeruje kako se to može desiti.

Veznjak Obale Slonovače je ove sezone u dresu Cityja odigrao samo jedan meč i to uzvratni susret Lige prvaka protiv Steaue. Rečeno mu je da se ne može vratiti u tim dok se ne izvini za komentare koje je na jednoj konferenciji za medije dao njegov agent.

Kako piše Goal.com, City je želio ljetos prodati Tourea, ali nisu uspjeli naći odgovarajućeg kupca. Guardiola je za današnju utakmicu na Old Traffordu najavio brojne promjene, a ideja je i davanje prilike mlađim igračima. Gledat će da odmori seniore poput Fernandinha, Gundogana i Silve, a Kevin de Bruyne je povrijeđen.

Na pitanje o Toureu odgovorio je: "Znate kakva je situacija".

Podsjetimo, igračev agent Dimitri Seluk dao je ljetos problematične komentare o Guardioli, zbog čega je menadžer tražio izvinjenje.

"Vjerujte mi, volio bih da mogu računati na Yayu, ali znate situaciju", kazao je Guardiola i dodao da su njegovi igrači i navijači sretni iako proteklih pet mečeva nisu zabilježili pobjedu.