Nakon West Hama
5

Guardiola: Volim Manchester City, neću otići ako me ne otpuste

F. Z.
Pep Guardiola (Foto: EPA-EFE)
Pep Guardiola (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Manchester Cityja sinoć su na svom terenu savladali West Ham United rezultatom 2:0 u 26. kolu engleskog Premiershipa.

Nakon utakmice trener Građana Pep Guardiola govorio je o kazni koju je Manchester City dobio od UEFA-e. Zbog kršenja finansijskog fair playa ekipa s Etihada izbačena je iz Lige prvaka za naredne dvije sezone, a Guardiola ističe kako neće napustiti klub i kako vjeruje ljudima u Manchester Cityju.

"Žalit ćemo se. Kada neko vjeruje da je u pravu, onda se mora boriti. Mi smo profesionalci na terenu, a ne možemo mnogo utjecati na ono što se dešava pored. Mi ćemo igrati najbolje što možemo. Razgovarali smo o tome šta trebamo uraditi do kraja sezone, posebno za ljude koji vole ovaj klub. Imamo igrati za mnogo toga", rekao je Guardiola, a potom se osvrnuo na mogući odlazak iz kluba:

"Ako me ne otpuste, ostat ću u Manchester Cityju. Volim ovaj klub. Volim biti ovdje. Ovo je moj klub i bit ću ovdje bez obzira na sve. Klub se mora boriti i ja im vjerujem 100 posto nakon što su mi objasnili šta su uradili. Ovo nije završeno i mi ćemo sačekati dok ne bude. Do tada moramo igrati i to će se i desiti", istaknuo je Guardiola.