Jednaka strast
22

Guardiola uoči gradskog derbija: Mourinho i ja smo kao blizanci

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Derbi 16. kola Premiershipa igrat će se u nedjelju između gradskih rivala Manchester Cityja i Uniteda, a ovo će biti ujedno i veliki dvoboj jer na trenerskim klupama sjede stari rivali Pep Guardiola i Jose Mourinho.

Guardiola je na konferenciji za medije odgovorio na pitanje da li ima jednaku strast za pobjeđivanjem kao i Portugalac na klupi Crvenih vragova.

"Definitivno. Što se toga tiče, mi smo blizanci. Oni žele osvajati trofeje, mi želimo osvajati trofeje. Takvi su i Conte, Klopp i Pochettino. Svi menadžeri na svijetu su takvi. Nikada nisam kritikovao svoje kolege zbog načina na koji igraju. Nogomet je sjajan zbog toga, jer svi igraju na način na koji žele. Postoje drugačiji način uživanja u nogometu, to je veoma jednostavno", rekao je Guardiola.

City i United su u tri zadnje utakmice gradskih rivala u Premiershipu upisali po jednu pobjedu, a posljednji meč 27. aprila ove godine završio je bez pogodaka.

Podsjetimo, Manchester City predvode tabelu s čak 43 boda, osam više od drugoplasiranog Uniteda, a na trećem mjestu je Chelsea.