Trener Cityja
34

Guardiola: Ukinite konferencije za medije, muka mi je od njih

Klix.ba
Pep Guardiola (Foto: EPA-EFE)
Pep Guardiola (Foto: EPA-EFE)
Španski stručnjak Pep Guardiola ima više nego uspješnu sezonu s Manchester Cityjem, a možda će njegov najnoviji prijedlog pokrenuti i sportsku revoluciju.

Naime, novinari su ga nakon trijumfa Građana nad Burnleyjem pitali da li je zaslužan za prvi gol kada je Gundogan asistirao Agueru, a Guardiola je nakon odgovora predložio da se ukinu konferencije za medije.

"Ne, nisam ja zaslužan za taj gol. Igrači su. Oni igraju, oni su talentovani. Moja je poruka da trebamo ukinuti ove konferencije i da bi tako bilo bolje. Da prekinemo pričati, a da prepustimo sve nogometašima. Ono što mi radimo ovdje, nije ništa. Vodimo prazne priče koje trebamo izbjegavati. Predlažem FA-u da razmisli o mom prijedlogu, a to je da na tri ili četiri mjeseca ukine konferencije za medije", rekao je Guardiola.

Međutim, sasvim je jasno da se to sigurno neće dogoditi, jer i to je dio trenerskog posla.

"Samo posmatrajte kako igrači igraju i pišite o tome. Muka mi je kada moram dolaziti ovdje i pričati o onome što su svi vidjeli. Zašto to moram raditi? Nogomet je na terenu, ne u konferencijskoj sali. Umjesto što toliko pažnje pridajete trenerima pružite je igračima, oni je zaslužuju više od nas", istakao je Guardiola.