Nisu kaznili Piquea
0

Guardiola: Takmičarska i sudačka komisija izgubile su svaki respekt

Totalsport
Pep Guardiola
Pep Guardiola
Pomalo neočekivano, trener Barcelone Pep Guardiola osudio je potez nadležnih institucija Primere jer su propustile dodatno kazniti njegovog nogometaša Gerarda Piquea zbog kometara na suđenje.

Odbrambeni igrač Barcelone javno je kritizirao glavnog djelitelja pravde Carlosa Velasca Carballa koji mu je na utakmici protiv Sportinga pokazao crveni karton. Pique je tom prilikom rekao da mu je spomenuti sudac isključenje pokazao zbog ranije rasprave oko jedanaesterca.

Njegov trener, pak, smatra da je kao i Realov Pepe, koji je zbog istog razloga dobio dvije utakmice suspenzije, i Pique trebao biti dodatno kažnjen osim uobičajene jedne utakmice zbog crvenog kartona.

"Već neko vrijeme Takmičarska komisija i Sudačka tehnička komisija donose odluke koje umanjuju respekt prema njima samima", izjavio je Guardiola na konferenciji za novinare poslije susreta na Mallorci u subotu kojeg je njegova ekipa dobila s 2-0.

"U ovoj fazi takmičenja svi su vrlo sumnjičavi. Puno je stvari koje su nadležni propustili kazniti i zbog toga imaju sve manji respekt. Pique je po meni zaslužio kaznu zbog svojih izjava o suđenju jer su s druge strane kaznili drugog igrača (Pepea) za istu stvar. Ovo se događa već neko vrijeme i ta tijela bi se trebala hitno pribrati kako bi vratila naše poštovanje", ocijenio je trener Barcelone.