Oduševljen izvedbom Čileanca
0

Guardiola: Sanchez je apsolutno osvojio moje srce

Totalsport
Josep Guardiola (Foto: AFP)
Josep Guardiola (Foto: AFP)
Nogometaši Barcelone i sedmi put zaredom su došli na Santiago Bernabeu i napustili ga neporaženi. U srijedu su, u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa kralja, pobijedili madridski Real s 2-1.

Iako je Real poveo ranim pogotkom Cristiana Ronalda igrači iz katalonske prijestolnice su bili bolji do kraja i zasluženo slavili s 2-1, što im gotovo širom otvara vrata ulaska u polufinale i izbacivanje velikog suparnika.

Nakon utakmice trener Barcelone Josep Guardiola je bio posebno oduševljen jednim svojim igračem, Čileancem Alexisom Sanchezom, koji je u klub iz Udinesea došao prije početka aktuelne sezone.

"Želim posebno zahvaliti jednom igraču. Alexis Sanchez je naprosto odigrao fantastičnu, genijalnu utakmicu. Taj mi je momak ukrao srce današnjom predstavom. Veličanstveno...", sipao je komplimente na račun Čileanca popularni Pep.

"Mislim da je klub napravio sjajan posao tokom ljeta. Njegov transfer je bio pravi potez. Taj momak je nevjerojatno skroman, a ne mogu niti opisati riječima koliko se žrtvovao tokom utakmice protiv Reala."

Bio je Guardiola upitan i za niz od sedam utakmica bez poraza kod Reala.

"Ta serija mora uskoro doći kraju. Preteško je ovo gostovanje da bi serija trajala dugo."