Cityjev trener
13

Guardiola provocirao Liverpoolovog napadača: Mane je talentovan za simuliranje

N. K.
Pep Guardiola (Foto: EPA-EFE)
Pep Guardiola (Foto: EPA-EFE)
Trener Manchester Cityja Pep Guardiola komentarisao je Liverpoolovg ofanzivca Sadija Manea, koji je u prvom poluvremenu utakmice Redsa protiv Aston Ville dobio žuti karton za simuliranje.

"Mane je strašan talent. Ima talenta za nogomet, a ima i za glumu. Međutim, ima i za postizanje važnih golova u sudijskoj nadoknadi, a to je najvažnije", rekao je Guardiola.

Cityjev trener je govorio i o Liverpoolu, narednom protivniku u Premiershipu s kojim sljedećeg vikenda igra na Anfieldu.

"Preokreti im se događaju prečesto da bi bilo slučajno. Imaju taj poseban pobjednički karakter i to se vidi. Ne možeš to stalno nazivati srećom, Liverpool je fantastična ekipa", poručio je Guardiola.

Podsjetimo, City i i Liverpool jučer su preokrenuli protiv Southamptona odnosno Aston Ville nakon što su obje ekipe gubili sa po 1:0.

Građani su protiv Southamptona do 70. minute gubili 1:0, ali su golovima Aguera i Walkera okrenuli na 2:1, dok je Liverpool sve do 87. minute gubio 1:0, ali je prvo Robertson u 87. izjednačio da bi u sudijske nadoknade Mane pogodio za proekret.