Za izvanredna postignuća
0

Guardiola primio Medalju časti zlatne kategorije

Totalsport
Pep Guardiola (Foto: Reuters)
Pep Guardiola (Foto: Reuters)
Parlament Katalonije nagradio je Medaljom časti zlatne kategorije trenera nogometaša Barcelone Pepa Guardiolu za izvanredna postignuća.

Nagrada, svakako, predstavlja priznanje 40-godišnjem stručnjaku koji je vođenje prve ekipe Barcelone preuzeo 2008. godine, te je osvojio već 12 trofeja.

Guardiola je, vidno uzbuđen, nizao impresije...

"Morao sam i ja naučiti puno od mojih igrača da bismo osvojili sve ove trofeje. Zahvaljujem se svim nogometašima s kojima sam igrao tokom karijere, svim trenerima koje sam imao i svim igračima koje ja danas vodim. Naučio sam pobjeđivati i slaviti s puno umjerenosti, jer me nogomet naučio da postoje i porazi, koji jako bole. Izvinjenja su tada sasvim beskorisna. Kada gubite, to je vaša odgovornost."

Sjetio se i vrlo važne osobe u svojoj karijeri.

"Citirao bih Valera Riveru, velikog rukometnog trenera, koji mi je jednom rekao 'da nas Barcelona sve čini dobrima''. Rekao mi je da budem zahvalan što sam u toj ustanovi i da nikada ne govorim ništa protiv nje. Uvijek sam slijedio tu njegovu misao."

Podvukao je svoju strast i odanost poslu kojim se bavi.

"Najviše volim svoj posao i prema njemu osjećam veliku strast. Prije svake utakmice, dan ili dva, ja idem u podrum Camp Noua, u jedan mali ured bez svjetla, gdje se zaključam na nekoliko sati. Sa sobom nosim dva ili tri DVD-a sa snimkama utakmica ekipe protiv koje igramo. Uzimam olovku i papir i bilježim sve, dobre i loše strane suparnika, sitne detalje. Želim kvalitetno prenijeti igračima što moraju učiniti."