Postoje i takvi
24

Guardiola otkrio dugo čuvanu tajnu o velikoj zvijezdi: Nije želio kod nas ni za svo zlato

D. P.
Guardiola je silno želio Ricea (Foto: EPA-EFE)
Guardiola je silno želio Ricea (Foto: EPA-EFE)
Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola otkrio je kako postoji duga lista nogometaša koji su odbili preći u ovaj klub, iako se radi o platežno najmoćnijoj ekipi na svijetu.

Uz to, City je godinama ponajbolji tim na svijetu pa je i kao takav veliki mamac za najbolje nogometaše. No, postoje i oni koji su odbili transfer u Manchester City.

U najavi sutrašnjeg derbija između Manchester Cityja i Arsenala, Guardiola je otkrio da je jedna od zvijezda Topnika odbila preći na Etihad za "svo zlato ovog svijeta".

Riječ je o jednom od najboljih veznjaka današnjice, Arsenalovom Declanu Riceu, koji je prešao u sjeverni London u transferu vrijednom 120 miliona eura iz West Hama prošlog ljeta. Guardiola je priznao da je slao bogate ponude na adresu samog nogometaša.

"Ima mnogo igrača koji su odlučili da odbiju našu ponudu. Rice nije prvi kojeg smo htjeli, ali ko nije želio da nam se pridruži. Postoji dug sposak. U suštini, Rice nije želio doći ni za svo zlato ovog svijeta, tako da se nije ostvarilo. Donio je svoju odluku i želimo mu puno sreće", poručio je Guardiola engleskim medijima.

Španski stručnjak je dodao da je Declan Rice igrač kojeg bi rado vidjeli u svim klubovima engleske Premier lige.

"Svaki tim bi potpisao Ricea. On je kapiten reprezentacije i mlad igrač koji igra mnogo utakmica redovno. Zato je Arsenal vršio toliki pritisak da ga potpiše", dodao je Pep.

Manchester City i Arsenal će svoj derbi 30. kola Premier lige igrati sutra s početkom u 17:30. Dvije ekipe su unutar jednog boda na prve dvije pozicije na tabeli Premier lige, uz Liverpool koji ima isto bodova kao i City na diobi drugog mjesta.