Dobro se snašao
65

Guardiola ostao bez golmana, Walker stao na gol i odbranio više od Edersona i Brava

K. H.
Kyle Walker ulazi u igru
Kyle Walker ulazi u igru
Defanzivac Manchester Cityja Kyle Walker bio je prinuđen stati među stative utakmice 4. kola grupne faze Lige prvaka protiv Atalante nakon što su Građani u samom finišu ostali bez oba golmana.

Guardiola je u 45. minuti morao iz igre izvesti povrijeđenog Edersona i na teren je poslao Claudija Brava, a golman iz Čilea je u 81. minuti dobio direktan crveni karton i Građani su u tom trenutku ostali bez ijednog golmana.

Odgovornost da pri rezultatu 1:1 stane među stative preuzeo je defanzivac Kyle Walker koji je s klupe u dresu Claudija Brava ušao umjesto Riyada Mahreza, a do kraja meča uspio je sačuvati svoju mrežu netaknutom i tako spasiti svoj tim poraza.

Nakon meča Walker je dobio pohvale Edersona i Guardiole
Nakon meča Walker je dobio pohvale Edersona i Guardiole

Ederson u prvom poluvremenu nije zabilježio nijednu odbranu s obzirom na to da su Građani bili dominantni u prvih 45 minuta i nisu dopustili Atalanti da im previše prijeti, dok je Bravo iz faktički prvog šuta primio gol i također nije zabilježio nijednu odbranu. Kada je Walker stao među stative, onda su i igrači Atalante pokušavali iz svih pozicija, a jedan udarac koji je išao u okvir gola ovaj engleski defanzivac uspio je zaustaviti.

Podsjećamo, susret između Atalante i Manchester Cityja završen je rezultatom 1:1, a Građani nakon četiri odigrana kola imaju deset bodova, dok Dinamo i Šahtar na drugom i trećem mjestu imaju po pet bodova.