Službeno
0

Guardiola ostaje u Barceloni još godinu dana

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Kao što je bilo najavljeno u utorak navečer, Josep Guardiola produžio je ugovor sa španskim nogometnim prvakom Barcelonom. Na Camp Nouu će ostati još jednu sezonu.

Guardiola nije želio ranije potpisati novi ugovor jer je čekao da prođu izbori za predsjednika Barcelone i da bude poznat nasljednik Joana Laporte. S novim je predsjednikom Sandrom Rosellom usmeno dogovorio nastavak saradnje, a dogovor je u srijedu poslijepodne napokon dobio i pismenu varijantu.

Bilo je upitno jedino hoće li Guardiola potpisati ugovor na jednu ili dvije godine. Na kraju se odlučio na kraću opciju prema kojom bi trebao ostati u katalonskom divu do 30. jula sljedeće godine. Guardiola se u srijedu pojavio na Camp Nouu u društvu menadžera Josepa Marije Orobtiga, te svoga pomoćnika Tita Vilanove koji je također potpisao novi ugovor.

Ovaj je dvojac, otkad je 2008. sjeo na klupu Barcelone, osvojio čak sedam trofeja: dva španska naslova, Kup kralja, Ligu prvaka, Svjetsko klupsko prvenstvo, te španlski i europski Superkup.