Izbjegao pitanje
4

Guardiola odbio komentarisati optužbe Tourea o "problemima s afričkim igračima"

Klix.ba
Yaya Toure i Pep Guardiola (Foto: EPA-EFE)
Yaya Toure i Pep Guardiola (Foto: EPA-EFE)
Pep Guardiola je rekao kako nije spreman da komentariše navode Yaye Tourea koji je optužio trenera kako nema isti tretman prema afričkim igračima.

Veznjak Obale Slonovače u ponedjeljak je iznio niz optužbi na račun svog bivšeg trenera u Barceloni i Manchester Cityju, saopćio je Manchester Evening News.

Toure je prošlog mjeseca napustio Etihad nakon osam godina u klubu i vjeruje kako ga je Guardiola potcjenjivao tokom njegove posljednje dvije godine u timu.

Međutim, Guradiola nije želio komentarisati ovu temu.

"Neću komentarisati te navode. Nemam ništa za reći", rekao je novinarima tokom golf takmičenja u Španiji.

Guardiolini komentari stigli su samo nekoliko sati nakon što je igračev menadžer Dimitry Seluk branio svog klijenta, kritikujući trenerove uspjehe i sugerišući kako nikad ponovo neće osvojiti Ligu prvaka zbog lošeg postupanja prema Toureu.

"Bog sve vidi. Kao čovjek koji je radio s Yayom, legendom kluba, i koji mu pod raznim izgovorima nije davao priliku da igra okrenuo je cijelu Afriku protiv sebe, mnogi afrički navijači su se okrenuli od Manchester Cityja. I siguran sam da mnogi afrički vračevi neće dozvoliti da Guardiola u budućnosti osvoji Ligu prvaka. Ovo će za Guardiolu biti afrička kletva. Život će pokazati jesam li u pravu ili ne", rekao je.