City je impresivan
0

Guardiola o sjajnom otvaranju sezone: Trebalo mi je vremena

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
U 16 odigranih mečeva u svim takmičenjima ove sezone Manchester City ima 15 pobjeda i jedan remi. Građani djeluju nezaustavljivo, a njihov trener Pep Guardiola govori kako mu je za takav poduhvat bilo potrebno samo - vrijeme.

U debitantskoj sezoni na klupi Cityja Guardila nije uspio osvojiti trofej, a u klub je stigao prošle godine na ljeto zamijenivši Manuela Pellegrinija. Tokom prethodnih angažmana u Barceloni i Bayern Minhenu Guardiola je u odmah donosio trofeje, ali ovaj put posao je teži. Ipak, kako sada stvari stoje, City bi ove sezone mogao nastaviti s brojanjem trofeja u eri arapskih vlasnika.

City nakon 10 kola Premiershipa ima pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Manchester United, dok je u Ligi prvaka već nakon četiri kola osigurao plasman u osminu finala. Sada slijedi okršaj s Arsenalom koji ove nedjelje (15:15 sati) dolazi na Etihad.

"Prošle sezone, nismo mogli pobijediti u gostima u Ligi prvaka, a ove sezone smo već dva puta slavili u gostima te se nadamo da ćemo slaviti i protiv Šahtara iz Donjecka kao gosti. Ljudi očekuju da po dolasku novog trenera stvari odmah krenu i zaboravljaju ponekad da vam treba vremena da se prilagodite; da se igrači međusobno upoznaju, da vjeruju jedni drugima, da saznate sve o Premiershipu, o protivnicima, o stilu igre, sudijama i bez obzira da li ste imali ranije uspjehe u prošlosti, opet vam nekad treba vremena. Na sreću, ja sam sretan dečko i imam klub koji mi je pružio vrijeme za to tako da nemam osjećaj da mi ne vjeruju i to je fascinantno. Zbog toga sam sretan što sam ovdje", kazao je Guardiola.