Nogomet
4

Guardiola: Nikad nisam dobio otkaz, imam dovoljno energije za borbu

Klix.ba
Pep Guardiola (Foto: EPA)
Pep Guardiola (Foto: EPA)
Pep Guardiola je priznao da bi Manchester City mogao postati prvi klub koji ga je otpustio, no, on je spreman za borbu u najtežem periodu u svojoj trenerskoj karijeri.

Guardiola je pod pritiskom, a poraz Cityja od Leicestera rezultatom 4:2 u subotu znači da je u posljednjih pet utakmica u svim takmičenjima katalonski stručnjak na kormilu Građana upisao samo jednu pobjedu.

City zaostaje sedam bodova za vodećim Chelseajem, a večeras igra na Etihadu protiv Watforda.

"U nogometu ne postoje dugoročni projekti, ali klub mora razmišljati o budućnosti. Međutim, menadžeri moraju pobjeđivati ili će se nešto dogoditi. nikad nisam dobio otkaz, no, kad sam došao ovdje, znao sam da odmah moram početi pobjeđivati. To je često nefer, ali je nogomet veliki posao u svijetu. Ako nešto ne funkcioniše, morate raditi i pronaći rješenje. Imam dovoljno energije za borbu, a kada stvari ne budu išle dobro, reći ću da nisam mogao bolje te da će doći drugi čovjek. Takve situacije se događaju menadžerima širom svijeta. Kako biste bili bolji i pobjeđivali, morate živjeti s ovakvim situacijama. Ovo je prvi put u životu da nisam pobjedio ovako dugo. Mnogo sam napravio u prošlosti pa vjerujem da to mogu i ovdje, došao sam da se dokažem", izjavio je Guardiola.

Neuspjeh u Cityju bi za Guardiolu bio katastrofa.

"Ako se ne dokažem, za ljude će to biti veliki neuspjeh, katastrofa. To je uredu, dio je igre. Vratit ću se u Kataloniju i govoriti najbolje o Manchester Cityju. Sve sam postigao jer sam borac", dodao je Pep.

City je izgubio dvije od posljednjih pet ligaških utakmica, primio je sedam golova, a eventualna pobjeda protiv devetoplasiranog Watforda na Etihadu bi definitivno dobro došla.