Puyol i Xavi
0

'Guardiola, ne dovodi nam Robinha'

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Manchester City više ne računa na svog brazilskog napadača Robinha. Menadžer Roberto Mancini mu je poručio da si pronađe klub u kojem će na posudbi igrati do kraja sezone.

Već otprije je poznato da Barcelona osluškuje što se događa u tom Premierligašu, a sve s namjerom da na Camp Nou dovede nekadašnjeg Realovog napadača.

Robinho je daleko od dobre forme, kroz deset prvenstvenih utakmica niti jednom nije zatresao suparničku mrežu, isijava nezadovoljstvom i traži promjenu sredine. Mnogo su španski mediji u posljednje vrijeme pisali da će ju ponovno pronaći u Španiji, ali ovaj put u dresu ekipe koju je nekad označavao najljućim suparnikom.

No, čini se da do toga neće doći barem ne ukoliko se pitaju najveće zvijezde katalonskog kluba. Naime, prema pisanju Daily Maila Carles Puyol i Xavi su pozvali trenera Josepa Guardiolu na razgovor u kojem su mu objasnili da bi dovođenjem Robinha mogao biti narušen red i jedinstvo u timu.

Inače, od kluba koji u svoje redove dovede tog brazilskog napadača očekuje se da izjednači njegova primanja u Cityju. Ona iznose 171.000 eura sedmično.