Različito raspoloženje
32

Guardiola nakon velike pobjede u derbiju spušta loptu, Solskjaer "progledao"

Klix.ba
Solskjaer i Guardiola (Foto: EPA-EFE)
Solskjaer i Guardiola (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Manchester Cityja sinoć su u odgođenom derbiju 31. kola Premiershipa pobijedili Manchester United rezultatom 2:0 i preskočili Liverpool na prvom mjestu tri kola prije kraja sezone.

Cityju je odbrana titule sada bliža nego ikad ove sezone budući da imaju bod više od Redsa, ali nešto lakši raspored, čega je svjestan i trener Pep Guardiola.

"Titulu zaslužuju obje ekipe, ali samo jedna može biti prvak. Ekipa koja izgubi utrku za prvaka nema za čim žaliti, jer zna da je dala sve od sebe. U normalnim okolnostima bi posebno slavili pobjedu, ali u ovakvoj situaciji moramo biti mirni. Rekao sam igračima da ne čitaju novine i ne gledaju televiziju, nego da se odmore i naspavaju jer nas čeka težak posao kod Burnleyja. Znamo koliko će nam biti teško na tom gostovanju. Važno je ostati miran jer još nismo prvaci. Ostalo je odigrati tri utakmice. Nevjerovatno je koliko bodova imamo i mi i Liverpool na kraju sezone. Rekao sam igračima prije meča da nam je najvažnija pobjeda pa makar i primili gol. Hvala i navijačima na podršci u protekle dvije utakmice", rekao je Guardiola nakon meča.

Trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer smatra kako je dobio reakciju igrača i navijača, ali da su na kraju poraženi od bolje ekipe.

"Mogli ste vidjeti da je trud bio prisutan kod igrača, ali ne dovoljno. Razlika u kvalitetu je velika. To je razlog zašto su oni na vrhu, a mi tu gdje jesmo. Postavili su standard. Teško je živjeti u Manchesteru s tim saznanjem. Na nama je da ih što prije stignemo i skinemo s trona. Ne možete reći da momci nisu trčali. Namjera i fokus su bili izraženi, samo moramo nastaviti raditi na tome. City je više želio pobjedu, bili su agresivniji u svom pristupu. Držali su loptu visoko sve vrijeme i bili gladni osvajanja što prije. Veoma su nas kvalitetno zatvorili. David de Gea je imao nekoliko fantastičnih odbrana. Međutim, to je svakodnevica za njega i njegove standarde. Ovako teške trenutke moramo proživljavati zajedno", proučio je Solskjaer.