Zvanično prvaci
10

Guardiola: Nakon pobjede protiv Chelseaja u septembru, znao sam da osvajamo titulu

Klix.ba
Pep Guardiola (Foto: EPA-EFE)
Pep Guardiola (Foto: EPA-EFE)
Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola kazao je u izjavi za engleske medije da je još u septembru znao da će njegova ekipa osvojiti titulu prvaka.

On se prisjetio meča protiv Chelseaja na Stamford Bridgeu u kojem su Plavci slavili minimalnim rezultatom 1:0, a jedini pogodak postigao je Belgijanac Kevin De Bryune. Nakon tog meča, Guardiola je znao da će njegov tim biti prvak na kraju.

"Mislim da je pobjeda protiv Chelseaja bila jako važna jer nam je dala samopouzdanje, jer prošle godine nismo bili dovoljno dobri protiv direktnih konkurenata. Pobjedom na Stamford Bridgeu dobili smo osjećaj: 'OK, možemo da osvojimo titulu'. Generalno smo bili stabilni. Tačno, imali smo Aguera koji je genijalan igrač, on ima 30 godina, ali ovi mlađi igrači su bili odlični", rekao je Guardiola.

Nakon toga, on je rekao da Manchester City još uvijek nije jak kao što su to Manchester United, Chelsea i Arsenal koji imaju historiju iza sebe.

"Ako igrate Lige prvaka, a mladi ste, to može da bude teško. Možda je to i lekcija za budućnost, a sada moramo biti bolji nego što jesmo. Moramo svakim danom da budemo bolji, a da 18 utakmica ne izgubite, morate biti mentalno jaki. Mi smo bili. Važno je da izgradimo klub, činjenica je da Manchester City još uvijek nije na nivou Manchester Uniteda, Chelseaja ili Arsenala, koji imaju historiju", završio je španski stručnjak.

Manchester City nakon 33 odigrane utakmice na svom kontu ima 87 osvojenih bodova, a do kraja sezone pokušat će osvojiti 100 bodova, za šta su im potrebne četiri pobjeda i jedan remi. Pet kola prije kraja, Građani su zvanično osigurali titulu prvaka s obzirom na to da imaju 16 bodova više od gradskog rivala Uniteda.