Smatra da mogu bolje
15

Guardiola: Možemo ispasti iz lige i boriti se za opstanak s ovakvom igrom

K. H.
Pep Guardiola (Foto: EPA-EFE)
Pep Guardiola (Foto: EPA-EFE)
Trener Manchester Cityja Pep Guardiola kritikovao je igru svog tima u prvom poluvremenu utakmice protiv Aston Ville rekavši da će Građani s takvom igrom, ukoliko je ponove u ostalim utakmicama, biti u borbi za opstanak ili će čak ispasti iz lige.

Manchester City je upisao sigurnu pobjedu protiv Aston Ville na svom Etihadu rezultatom 3:0, ali su sve pogotke postigli u drugom poluvremenu. Prvo je Sterling pogodio za 1:0, a nakon toga su David Silva i Gundogan riješili pitanje pobjednika i postavili konačnih 3:0.

Ipak, Guardiola nije bio zadovoljan igrom svog tima, posebno u prvom poluvremenu u kojem su imati terensku dominaciju, ali nisu napravili previše praviš šansi. Metaforički, on je rekao da će njegov tim s takvom igrom biti u borbi za opstanak ili da će čak ispasti iz lige.

"Nisam zabrinut pozicijom na tabeli, više me brine način na koji igramo. Ako iz utakmice u utakmicu budemo ponavljali izdanje iz drugog poluvremena protiv Aston Ville, onda ćemo na kraju sezone biti na poziciji koju želimo, ali ako budemo igrali kao u prvih 45 minuta, onda ćemo ispasti iz lige ili se boriti za opstanak. Moramo igrati na visokom nivou tokom svih 90 minuta", kazao je Guardiola.

Nakon toga, novinar je upitao Guardiolu da li su ove riječi kritika za njegove igre, na što je on spremno rekao da će uvijek kritikovati svoje igrače nakon pobjede, ali nikada nakon poraza.

"Mrzim tu riječ. Uvijek kritikujem svoje igrače i tražim im zamjerku nakon pobjede, ali to nikada neću uraditi nakon poraza i nikada ništa loše neću reći o svojoj ekipi kada izgubi", rekao je Guardiola.

Građani će u narednom meču igrati protiv Southamptona na domaćem terenu, a nakon toga ih očekuje veliki derbi protiv Liverpoola.