Remi Cityja
0

Guardiola: Molim sudije da zaštite igrače, osjećaj kaže da Alexis ostaje u Arsenalu

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Trener Manchester Cityja Pep Guardiola nakon remija njegove ekipe protiv Crystal Palaca kazao je da prvenstvo još uvijek nije gotovo, ali je i zamolio sudije u Premiershipu da zaštite igrače od grubih i namjernih startova protivničkih igrača.

Građani su protiv Palaca odigrali susret bez pogodaka te su prekinuli niz od 18 uzastopnih pobjeda, a na kraju meča Ederson je odbranio penal i spasio tim s Etihada od prvog poraza u sezoni.

"Crystal Palace je dobar tim. Imali smo probleme u ovoj utakmici, a u drugom poluvremenu smo bili bolji protivnik. Nismo odustajali, ali je i Palace bio čvrst i borio se. Na kraju nam je golman Ederson sačuvao bod. Možda je bio penal, sudija je donio odluku i to je sasvim korektno. Već u utorak nas očekuje nova utakmica, a nekoliko puta sam govorio da nas očekuje dug put i da se u nogometu u svakom trenutku može desiti čudo", rekao je Guardiola.

Manchester City će u narednim utakmicama igrati bez Gabriela Jesusa koji će između jednog i dva mjeseca biti van terena, a igru je zbog oštrog prekršaja napustio i De Bruyne čiji stepen povrede još uvijek nije poznat. Također je i odgovorio na pitanje u vezi svađe Sanea i De Bruynea u toku utakmice.

"Nogomet je emotivan i nekada se dogode rasprave kako bi se pronašla najbolja opcija. Što se tiče povreda mojih igrača, molim vas, sudije moraju zaštiti igrače. U tom smislu smo imali sreće protiv Newcastlea i Tottenhama, a sada nismo imali. Ponovljeni snimak starta na De Bruyneu govori dovoljno. Što se tiče Alexisa Sancheza, on je igrač Arsenala i mislim da će tamo i ostati. Poslije utakmice u utorak ćemo održati jedan sastanak vezan za transfer period, a moj osjećaj jeste da će Alexis ostati u Londonu", kazao je Guardiola.

Manchester City u sljedećem kolu igra protiv protiv Watforda na domaćem terenu, a nakon toga ih očekuje susret FA cupa protiv Burnleya. Nakon nekompletnog 21. kola Građani se nalaze na prvom mjestu sa 14 bodova više od drugoplasiranog Manchester Uniteda.