Iskreno o krizi
22

Guardiola: Liverpool i Tottenham su trenutno bolji od nas, moramo brzo početi pobjeđivati

Klix.ba
Pep Guardiola (Foto: EPA-EFE)
Pep Guardiola (Foto: EPA-EFE)
Španski trener Pep Guardiola suočen je s prvom ozbiljnom rezultatskom krizom od dolaska u Manchester budući da je njegov City poražen čak tri puta u posljednja četiri kola.

Posljednji kiks doživio je jučer na King Power stadionu kod Leicestera gdje je poražen rezultatom 2:1 pa je tako City ispustio čak devet bodova u posljednja četiri kola te sada zaostaje sedam za Liverpoolom i jedan za drugoplasiranim Tottenhamom.

"Ukoliko želimo konkurisati za naslov, moramo počet ponovo pobjeđivati i to što prije. Moramo pobijediti da bismo vratili samopouzdanje i raspoloženje u svlačionicu. Moram razmisliti malo i vidjeti šta ekipi treba da počne ponovo pobjeđivati", prenosi Guardian Guardioline riječi nakon poraza.

Španski trener ističe da se sada javljaju sumnje.

"Međutim, ono što ja moram napraviti jeste promijeniti dinamiku ekipe, a onda će doći i pobjede i bolja igra. Mi to možemo, ne sumnjam nimalo. U drugačijoj situaciji mi bismo se borili za titulu, ali trenutno jednostavno postoje dvije ekipe koje su bolje od nas – Liverpool i Tottenham", poručio je Guardiola.