Narušena atmosfera
53

Guardiola iz ekipe izbacio zvijezde vrijedne 180 miliona eura zbog spornog izlaska

D. P.
Foden i Grealish u dresu reprezentacije (Foto: EPA-EFE)
Foden i Grealish u dresu reprezentacije (Foto: EPA-EFE)
Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola je zbog narušene atmosfere kaznio zvijezde Jacka Grealisha i Phila Fodena i izbacio ih iz ekipe za duel protiv Newcastlea.

Manchester City je nastavio da "gazi" sve pred sobom u engleskoj Premier ligi pa je tako za vikend bez ikakvih problema pao i Newcastle na gostovanju rezultatom 4:0. Utjecaj na rezultat nije ostavilo ni to što u ekipi nije bilo Fodena i Grealisha.

Pomenuti dvojac je fotografisan tokom noćnog izlaska pet dana ranije, nakon pobjede rezultatom 7:0 protiv Leedsa. Nogometaši te noći nisu dobili dozvolu za izlazak. Stoga ih je Guardiola kaznio tako što nisu igrali u meču protiv Newcastlea, a objasnio je i svoju odluku za BBC Radio 5.

"Mnogo mi je važno kako se nogometaši ponašaju na terenu i van njega. Ako djela van terena nisu adekvatna, neće ni igrati, tako da moraju biti usredotočeni sve vrijeme iako je vrijeme Božića i praznika", rekao je španski stručnjak.

Foden (21) je dijete kluba i tržišna vrijednost prema specijalizovanom sajtu Transfermarkt mu je 80 miliona. Procijenjeno je da Grealish vrijedi 100 miliona eura.