Strah od srčanog
42

Guardiola i svi u Cityju zaprepašteni zbog novajlije: Uhvatio se za prsa i legao na teren

D. P.
Echeverri u mladoj reprezentaciji (Foto: Screenshot)
Echeverri u mladoj reprezentaciji (Foto: Screenshot)
Najnovije pojačanje Manchester Cityja Claudio Echeverri zaprepastio je sve na Etihadu nakon što je usred utakmice morao leći zbog bola u grudima.

Supertalentovani tinejdžer prije svega nekoliko dana za oko 15 miliona eura prešao je iz River Platea u Manchester City, a trenutno je na okupljanju U-23 reprezentacije Argentine, gdje je doživio strašnu scenu i zabrinuo sve gledatelje.

Ovaj 18-godišnjak je nastupio u kvalifikacijama za Olimpijske igre u dresu svoje Argentine, a u finišu prvog poluvremena zbog jake boli u grudima legao je na teren. Svi su odmah pomislili da se radi o srčanim problemima, ali se mladi Argentinac uspio stabilizovati nakon nekog vremena.

Potpuno suludo zvuči informacija da je ostao na terenu u drugom poluvremenu, ali je onda morao izaći u 64. minuti. Tek sada će biti upućen na dodatne pretrage.

Mladi nogometaš će se pridružiti klupskim doktorima kako bi ustanovili razlog ovog problema koji se odrazio i na otežano disanje tokom utakmice.

"Imao sam snažnu bol u prsima, nisam mogao disati i mnogo sam se prepao. Legao sam kako bih došao do zraka i hvala Bogu, bilo je odmah bolje. Nakon toga su se stvari popravile, ali ćemo obaviti sve testove i nazale", poručio je Echeverri nakon utakmice.

Ovakve situacije nisu nimalo naivne, posebno nakon brojnih srčanih problema koje su sportaši imali posljednjih godina.