Nogomet
0

Guardiola i Blanc ne žele u United, najizgledniji kandidat Van Gaal

Totalsport
Pep Guardiola
Pep Guardiola
Nakon što je Manchester United i službeno objavio da je smijenio menadžera Davida Moyesa engleski su mediji krenuli sa spekulacijama ko će biti njegov nasljednik. No, već su trojica trenera odbacila mogućnost dolaska na Old Trafford.

Prvi je to napravio trener Borussije Dortmund Jürgen Klopp, a kasnije tokom dana su ga slijedili i Pep Guardiola i Laurent Blanc. Doduše, trener PSG-a je ipak bio nešto manje uvjerljiv od kolege s klupe Bayerna.

"S Bayernom sam lani potpisao trogodišnji ugovor i osjećam da zajedno i dalje možemo napredovati. Zamijenio sam svoju katalonsku kulturu njemačkom, a to nije bilo lako. Još uvijek mi treba vremena, još uvijek imam posla ovdje. Osjećam se ugodno, ljudi poštuju moj rad i namjeravam ostati ovdje", poručio je Guardiola.

Blanc je, pak, na konferenciji za novinare uoči ligaške utakmice protiv Eviana dobio pitanje o Manchester Unitedu što ga nije nimalo oduševilo.

"Odmah ću vas zaustaviti. Želim pričati isključivo o Evianu. Vidim na što ciljate, a ta tema je potpuno irelevantna", rekao je Blanc koji je trenutno u pregovorima oko produženja saradnje s PSG-om.

U međuvremenu je ESPN objavio kako je najizgledniji Moyesov nasljednik Louis van Gaal koji nakon završetka Svjetskog prvenstva u Brazilu odlazi s klupe hočandske reprezentacije. ESPN se poziva na pouzdane izvore i tvrdi da je United već napravio prve korake prema dovođenju 62-godišnjeg Holanđanina koji bi mogao biti prijelazno rješenje do trenutka kada klub bude mogao dovesti željenu metu.

Podsjetimo, do kraja sezone će Manchester United voditi najiskusniji igrač Ryan Giggs.