Nogomet
0

Guardiola: Fokus na Levante umjesto Real Madrida

Totalsport
Pep Guardiola (Foto: Reuters)
Pep Guardiola (Foto: Reuters)
Trener nogometaša Barcelone Pep Guardiola upozorio je svoje igrače da se fokusiraju isključivo na sljedeću utakmicu sa Leventeom u subotu na Campu Nou u okviru 15. kola španske Primere, a ne da razmišljaju o “El Classicu” protiv Real Madrida 10. decembra.

"Najvažnija utakmica je uvijek sljedeća, a to je meč protiv Levantea. Moramo biti dosljedni što je više moguće. Sve se svodi na jednu stvar, da igramo svoju igru i da pokušamo pobijediti", rekao je Guardiola na konferenciji za novinare.

Šefa stručnog štaba Katalonaca ne zabrinjava trenutno stanje na tabeli španskog nogometnog prvenstva po kojem Barcelona zaostaje za Real Madridom tri boda, ali ima i jednu utakmicu više.

"Ne želim trošiti svoje vrijeme na te stvari koje možemo promijeniti. Uvijek u sportu možete biti iza, ali morate imati ambiciju da uhvatite lidera na tabeli. To je normalno. Ponekad ne možete to učiniti, ali ako se ne trudite, onda ne radite dobro. To nije slučaj kod nas. Nije čudno zaostajati za tako snažnim timom kakav je Real", dodao je trener katalonske ekipe.

Barcelona je trenutno drugoplasirani tim u Primeri sa 31 bodom iz 14 utakmica. Real Madrid ima tri više i utakmicu manje, a veliki derbi El Classico igra se 10. decembra na stadionu Santiago Berbnabeu.

 

Vezani članci