Nogomet
17

Guardiola: Dortmund je i dalje Bayernov najveći rival

Klix.ba
Pep Guardiola (Foto: EPA)
Pep Guardiola (Foto: EPA)
Trener Bayerna iz Minhena Pep Guardiola insistira da je Borussija iz Dortmunda najveći rival njegovog tima u ovoj sezoni Bundeslige, uprkos razlici od 14 bodova na prvenstvenoj tabeli.

Lideri tabele u subotu će na Allianz Areni ugostiti BVB, ali je španski stručnjak oprezan iako gosti u devet utakmica ove sezone već imaju šest poraza i nalaze se na nezavidnom 15. mjestu.

"Bodovna razlika u oktobru ništa ne znači", poručuje katalonska legenda. "Ne analiziram tabelu. Po mom mišljenju, oni su sjajan tim bez obzira na trenutnu poziciju. Igrat ćemo protiv najboljeg što BVB ima".

Guardiola smatra da će subotnji okršaj biti poseban jer je protivnik Bayerna "veoma veoma dobar".

"Naš način igre im savršeno odgovara jer se mi branimo na 40 metara ispred golmana Manuela Neuera. Ipak, ja neću mijenjati taktiku. Uvijek sam sa svojim ekipama igrao duboko naprijed", izjavio je Bayernov trener.

Dodao je i da zna koliko je ova utakmica važna za navijače oba tima, ali da ne mari za razne priče o njenom ishodu, kao ni tenzijama u vezi dolaska Marca Reusa, za kojeg Bayern nikad nije krio interesovanje.

"Ja sam trener i te stvari mi nisu važne. Najvažniji je fudbal, zbog njega sam tu i ne trošim ni sekundu na druge stvari", istakao je.