Nogomet
23

Guardiola bi mogao biti kažnjen zbog nedozvoljenog diranja sutkinje

Klix.ba
Pep Guardiola (Foto: EPA)
Pep Guardiola (Foto: EPA)
Menadžer Bayern Minhena Pep Guardiola svoje frustracije suđenjem izrazio je i neprimjerenim dodirivanjem četvrtog sudije, odnosno sutkinje, za šta bi mogao biti kažnjen.

Španski stručnjak je na utakmici 9. kola Bundeslige između Borussije M'Gladbach i Bayerna u više navrata burno izražavao nezadovoljstvo sudijskim odlukama. Prvo je sutkinji Bibiani Steinhaus stavljao ruku na struk, pa je hvatao za ruku, da bi je u jednom trenutku zagrlio pokušavajući joj objasniti šta smatra problemom, na šta se ona morala izmicati.

Kako fizički kontakt sa sudijama nije dozvoljen na utakmicama, Bayernov menadžer bi mogao zaraditi zabranu njemačkog fudbalskog saveza, piše Independent.

"Način na koji se ophodio prema Bibiani pokazuje nedostatak poštovanja", prokomentarisao je bivši trener Ewald Lienen te dodao da je izgledalo kao da je pita da izađe s njim, ali da je način na koji ga se ona otarasila bio briljantan.

Zanimljivo je da dodati da ovo nije prvi put da treneri dodiruju Steinhauus. Video u kojem je stoper Herthe Peter Niemeyer slučajno dotakne po grudima umjesto po ramenu postao je veoma popularan na internetu 2010. godine.