Veliki talenat
290

Guardian uvrstio Rijada Sadikua među 60 najboljih mladih igrača svijeta

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Ugledni britanski list Guardian je i ove godine, četvrti put zaredom, napravio listu 60 najboljih mladih nogometaša svijeta, a na njoj se nalazi i veliki talenat Sarajeva Rijad Sadiku.

Guardian je na listu uvrstio igrače rođene 2000. godine, a Sadikuovo ime se našlo zajedno sa velikim svjetskim nadama Facundom Colidiom (Inter), Viniciusom Juniorom (Real Madrid), Victorom Jensenom (Ajax), Jadonom Sanchom (Borussia Dortmund), Jann-Fieteom Arpom (HSV), Moiseom Keanom (Juventus), Pedrom Netom (Lazio), Abelom Ruizom (Barcelona), Miguelom Baezom (Real Madrid)...

"Sadikuov idol je Paolo Maldini, iako se on ne sjeća italijanske legende na vrhuncu karijere. Sadiku je elitni talenat koji posjeduje sve osobine modernog štopera. Čini se da nema nijednu manu. Fizički je jak, elegantan, smiren, odličan je u skoku, odlično predviđa protivničke poteze, odlično se postavlja, kreativan je i profesionalno se ponaša. Dva puta je igrao na U17 Evropskom prvenstvu, a već ima nastupe za juniore i seniore Sarajeva. Napunit će 18 godina u zimskom prelaznom roku, tako da ga vjerovatno nećemo još dugo gledati u dresu Sarajeva", napisao je Guardian o Sadikuu.

Kompletnu listu najboljih 60 igrača možete pogledati na ovom linku.