Napušta Borussiju
13

Götze donio radikalnu odluku i otpustio oca radi karijere

N. K.
Mario Götze (Foto: EPA-EFE)
Mario Götze (Foto: EPA-EFE)
Njemački veznjak Mario Götze odlučio je napustiti Borussiju Dortmund i krenuti dalje, a to je mogao tek nakon što je dao otkaz svom ocu Jürgenu, koji mu je svih ovih godina bio menadžer.

Stariji Götze i nije imao previše posla svih ovih godina, ali Mario sada treba jakog menadžera koji će mu pronaći klub u kojemu će nastaviti karijeru.

Veznjak se nalazi u najboljim igračkim godinama (27) i u ovom trenutku zbog pandemije koronavirusa čak i nije pretjerano skup igrač.

S Borussijom mu ugovor ističe krajem juna pa će biti slobodan igrač koji sada vrijedi nešto više od 10 miliona eura.

"Stvarno se radujem saradnji s Rezom Fazelijem i njegovom agencijom u čije sposobnosti sam se već uvjerio. Neko vrijeme sam razmišljao o tom koraku", rekao je Götze za kojeg su zainteresirani Inter i Roma, a navodno bi ga u svojim redovima želio vidjeti i Bayer.

Podsjetimo, Götze je vrhunac karijere imao u prvom mandatu u dresu Borussije od 2009. do 2013. godine, a onda je za 37 miliona eura otišao u minhenski Bayern.

Međutim, konstantne povrede su ga spriječile da napravi veću karijeru iako je bio heroj uspjeha reprezentacije Njemačke na Svejtskom prvenstvu prije šest godina.