Duel na Maracani
14

Grubosti na terenu, tučnjava na tribinama: Argentina u meču prepunom tenzija pobijedila Brazil

E. B.
(Foto: EPA-EFE)
Argentina je u meču prepunom tenzija pobijedila Brazil u gostima rezultatom 1:0 i gurnula ga na šesto mjesto u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Susret šestog kola južnoameričkih kvalifikacija je odigran na kultnoj Maracani, a početak utakmice je kasnio pola sata nakon nereda koji su izbili na tribinama.

[TWITTER]1727146552295366725[/TWITTER]

Na tribinama su se sukobili navijači Argentine i brazilska policija, a u sve se umiješao i golman Argentine Emiliano Martinez koji je uspio i udariti jednog od policajaca.

Nakon toga kapiten Argentine Lionel Messi je u znak protesta poveo saigrače u svlačionicu i Gaučosi nisu željeli igrati sve dok sigurnost njihovim navijačima nije bila garantovana.

Tenzije su se s tribina prenijele i na travnjak, te je prvo poluvrijeme provedeno u antinogometu i brojnim grubim prekršajima, a već u uvodnim minutima susreta Gabriel Jesus je laktom raskrvario glavu Rodriga de Paula.

Brazil je najbolju priliku za pogodak imao u 58. minuti kada je Jesus sjajno uposlio svog saigrača iz Arsenala Gabriela Martinellija koji je šutirao iz voleja, no Martinez je sjajno intervenisao i spasio svoj gol.

Samo pet minuta kasnije Argentina je stigla do pogotka koji im je donio i pobjedu.

Giovani Lo Celso je izveo korner sa lijeve strane, Nicolas Otamendi je nadvisio Gabriela Maghalaesa i matirao Alissona Beckera za veliko slavlje Argentinaca.

Brazilci su kraj utakmice dočekali sa deset igrača nakon što je Joelinton dobio direktan crveni karton nakon jednog pregrubog prekršaja.

Argentina je lider južnoameričkih kvalifikacija, dok je Brazil trećim uzastopnim porazom pao na šesto mjesto.

Tabela: