La Liga
96

Griezmannov debi iz snova na Nou Campu u pobjedi Barcelone protiv Betisa

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Barcelone savladala je Betis rezultatom 5:2 u meču 2. kola španske La Lige čime su ostvarili prvu pobjedu u ovoj sezoni.

Ipak, stvari po Barcelonu za koju večeras nije igrao Lionel Messi nisu krenule baš najbolje. Betis je rano stigao u vodstvo, a strijelac pogotka bio je Nabil Fekir u 15. minuti, igrač koji je u klub iz Andaluzije stigao kao veliko pojačanje iz Lyona.

Ipak, pred sam kraj prvog poluvremena, tačnije u 41. minuti, Barcelone stiže do poravnanja. Sjajnu asistenciju Sergi Roberta u pogodak pretvara Antonie Griezmann koji je prelijepo pogodio iz voleja za erupciju oduševljenja na Nou Campu.

Domaći navijači na početku drugog poluvremena vidjeli su još jedan sjajan gol Francuza, a on je ovaj put pogodio s ivice kaznenog prostora kada je lijevom nogom prelijepo pogodio suprotni ugao gostujućeg golmana za preokret Barcelone.

U 56. minuti mladi Perez pogađa za 3:1, a samo četiri minute nakon toga Alba postiže četvrti gol za Barcelonu i otklanja sumnje oko pobjednika. Vidal u 77. minuti postiže peti gol, a konačnih 5:2 postavio je Loren još jednim prekrasnim golom u 79. minuti.

Ovo je za Barcelonu prva pobjeda u ovoj sezoni, a nakon dva kola jedine ekipe sa maksimalnih šest bodova su Sevilla i Atletico Madrid. Jorgandžije su u drugom kolu porazile Leganes sa 1:0, a jedini pogodak postigao je Vitolo u drugom poluvremenu.