Ubrzo se i vratio
42

Griezmann poručio navijačima Atletico Madrida: Izvinite što sam otišao u Barcelonu

K. H.
Antoine Griezmann (Foto: EPA-EFE)
Antoine Griezmann (Foto: EPA-EFE)
Nogometaš Atletico Madrida Antoine Griezmann izvinio se navijačima ovog kluba, jer je 2019. godine prešao u Barcelonu, a kako je rekao, za oproštaj će moliti svojim igrama na terenu.

Griezman je od 2014. godine pet sezona igrao za Atletico Madrid, a onda je u transferu vrijednom 120 miliona eura prešao u Barcelonu. Kako se u dresu katalonskog kluba nije proslavio, prošle sezone je igrao na posudbi u Atleticu, a sada je ovaj klub iz Madrida otkupio njegov ogovor.

U izjavi za medije, izvinio se navijačima Atletica zbog odlaska u Barcelonu.

"Činjenica da na početku sezone nisam mogao biti starter je bila frustrirajuća, pokušao sam pomoći timu, bilo kao zamjena ili igrač u prvoj postavi", rekao je Griezmann pa nastavio:

"Veoma sam ponosan što sam potpisao ugovor. Izvinjavam se navijačima što sam otišao iz kluba, jer shvatam koliko ih je to povrijedilo. Izvinjavam se zbog štete koju sam nanio svima tim potezom. Za oproštaj ću moliti na terenu gdje ću svima pokazati koliko mi ovaj klub znači. Na pravom smo putu."

U ovoj sezoni, Griezmann je odigrao ukupno 13 mečeva za Atletico Madrid, a postigao je četiri pogotka i tome dodao dvije asistencije.