La Liga
15

Griezmann golom iz slobodnog udarca spasio Atletico Madrid poraza od Seville

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Derbi 18. kola španske La Lige između Seville i Atletico Madrida završen je bez pobjednika, a konačni rezultat na kraju je glasio 1:1.

Sevilla je nošena sjajnom podrškom publike na Ramón Sánchez Pizjuán stadionu od prve minute krenula prema golu Jorgandžija, a nakon nekoliko propuštenih prilika, u vodstvo stižu u 37. minuti kada Ben Yedder koristi jednu odbijenu loptu i matira Oblaka za 1:0.

Kada su svi očekivali kraj prvog poluvremena, sudija Lahoz svirao je faul na samoj ivici kaznenog prostora Seville, a najbolji igrač Atletico Madrida Antonie Griezmann fantastično pogađa iz slobodnog udarca i donosi poravnanje Jorgandžijama.

To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena, a u nastavku su gledaoci vidjeli jednu izuzetno nervoznu utakmicu, a sudija Lahoz je u drugih 45 minuta pokazao čak devet žutih kartona - tri Sevilli i šest Atletico Madridu.

Najbolju priliku u drugom poluvremenu imao je Atletico Madrid pred sam kraj susreta kada Griezmann nije iskoristio situaciju jedan na jedan s golmanom Seville.

Nakon ove utakmice, Atletico je ostao na drugoj poziciji sa 35 osvojenih bodova, dva manje od Barcelone i dva više od Seville koja je na trećoj poziciji.