Savladan Levante
6

Griezmann golom iz penala donio Atleticu pobjedu za nastavak trke s Barcelonom

Piše: N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Atletica pobijedili su na Wandi Metropolitanu u Madridu u okviru 19. kola La Lige ekipu Levantea rezultatom 1:0 i tako se vratili u pobjedničku seriju nakon remija sa Sevillom u prošlom kolu.

Domaći su krenuli žestoko i već u petoj minuti Griezmann je opasno zaprijetio, a u desetoj se zatresla mreža gostiju. Koke je postigao gol na asistenciju Vitola, ali ga je sudija poništio zbog ofsajda uz pomoć VAR tehnologije.

Igra se primilira sve do 42. minute kada je Correa loše pucao iz dobre situacija pa Oier nije imao problema, a tri minute kasnije Griezmann je bio izblokiran u ključnom trenutku.

U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena još jedna velika šansa za Atletico, a ovaj put je Vitolo bio izblokiran pa golova u prvom poluvremenu nije bilo.

U desetoj minuti nastavka Atletico je dobio penal nakon što je Vukčević skrenuo loptu rukom, a udarac s bijele tačke mirno je realizovao Griezmann za 1:0.

Vitolo je deset minuta kasnije propustio veliku šansu, a prvu priliku Levante je imao tek u 70. minuti kada je Oblak prekrasno odbranio udarac Moralesa.

Deset minuta prije kraja meča i Thomas nije bio precizan pa je ostalo konačnih 1:0.

Atletico je ostao na drugom mjestu La Lige s dva boda manje od lidera Barcelone, koja ima utakmicu manje. Levante je na 11. poziciji.

Tabela: